Alternativ til LOPSLAG

Findes der er et bedre alternativ til LOPSLAG? Ja!
For selvom LOPSLAG er en fantastisk funktion i Excel, så har den også sine begrænsninger. Eksempelvis har LOPSLAG defineret hvordan du skal have sat din data op, hvilket betyder at du ikke kan vise data til venstre for det du søger efter.
Derfor bør du læse med herunder og overveje om du skal bruge denne løsning fremover til dine modeller.

Trin 1 – Alternativ til LOPSLAG

Alternativ til LOPSLAG
Antag at du har ovenstående data som du ønsker at lave opslag i. Normalt vil du bruge LOPSLAG, men som sagt har denne funktion sine begrænsninger. For at forstå løsningen har vi fastholdt en simpel dataopsætning som herover.

Trin 2 – Alternativ til LOPSLAG

Alternativ til LOPSLAG
Vi antager nu at du har opsat følgende, hvor du kan indtaste Sælger og Måned og på den måde få vist den pågældende omsætning.

Trin 3 – Alternativ til LOPSLAG

Alternativ til LOPSLAG
Istedet for LOPSLAG() skal vi nu have fat på INDEKS() og SAMMENLIGN(). INDEKS returnerer et tal i et bestemt område på baggrund af nogle variable. Det betyder at det første vi skriver er det område som vi ved at vores ønskede tal findes i (B2:M6). Dernæst skal vi indikere hvilken række det vedrører og til sidst hvilken kolonne det vedrører. Til det benytter vi SAMMENLIGN, hvor vi først indikerer vores opslagsværdi (eksempelvis Sælger i celle B9), dernæst hvor den skal lede efter opslagsværdien (A2:A6) og til sidst 0 for at indikere at vi kun ønsker præcise matchninger.

Trin 4 – Alternativ til LOPSLAG

Alternativ til LOPSLAG
Det giver os nu følgende resultat.

Løsningen giver dig som bruger en langt mere fleksibel metode at lave dataopslag fremfor LOPSLAG. LOPSLAG vil altid være hurtigere, men INDEKS metoden vil give dig langt flere muligheder og bedre tilpasning.

Har du spørgsmål eller kommentarer, så skriv en kommentar herunder eller brug kontakt formularen.

Find værdi på tværs af ark

Læseren Tom skrev til AltOmExcel.dk, og spurgte om det ikke var muligt ved hjælp af en formel at finde en Read more

Valutaeffekt i excel

Ønsker du at beregne valutaeffekt i Excel? Hvis ja, så læs med herunde og følg den simple trin-for-trin guide. Valutaeffekt Read more

Kolonne overskrift ved print

Ønsker du at få en kolonne overskrift ved print? Så læs med herunder hvor du med hjælp fra en nem Read more

Tilpas print i Excel

Tilpas print i Excel - find en guide herunder. Som excelarksfabrikant skal du huske at ikke alle måske er lige Read more

Excel genvejstaster

Excel genvejstaster er til dig der vil arbejde hurtigere i Excel. Listen herunder indeholder de mest brugte excel genvejstaster lige Read more

Del denne:

One thought on “Alternativ til LOPSLAG

  1. Pingback: Find værdi på tværs af ark - Læs med her og følg den simple guide

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *