Boble graf

Har du brug for lidt inspiration til en boble graf i Excel? Så læs med her om hvordan jeg laver og bruger denne type graf. En normal graf med en x og y-akse indeholder kun 2 dimensioner, mens med en boble graf kan du få fremstillet 3 dimensioner på en nem og lækker måde.

Trin 1 – Boble graf

Boble graf
Som sagt så tilbyder denne type graf at du kan præsentere 3 dimensioner. I ovenstående eksempel har jeg derfor for 5 produkter 3 dimensioner: Market share, growth og sales.

Trin 2 – Boble graf

Boble graf
Indsæt derefter grafen uden at markere dataområdet først.

Trin 3 – Boble graf

Boble graf
Jeg kan bedst lide at gøre det på denne måde, det gør det lidt nemmere at få præsenteret på præcis den måde jeg ønsker. Vælg data og brug indstillinger som herover. Du kan selvfølgelig altid ændre hvilke data du ønsker i hvilken dimension. Gør dette for alle 5 produkter.

Trin 4 – Boble graf

Boble graf
Nu er selve grafen på plads, for at gøre den lidt mere lækker så tilføjer jeg gerne nogle etiketter så det er nemmere at identificere de enkelte produkter. Tilføj data etiketter som vist herover.

Trin 5 – Boble graf

Boble graf
Højreklik på etiketten og vælg Formater, herefter kan du vælge hvilke informationer du ønsker vist. Her vælger jeg kun at vise navet på dataserien.

Trin 6 – Boble graf

Boble graf
Sådan kan den færdige graf se ud efter yderligere formatering.

Har du spørgsmål eller kommentarer, så skriv en kommentar herunder eller brug kontakt formularen.

Find værdi på tværs af ark

Læseren Tom skrev til AltOmExcel.dk, og spurgte om det ikke var muligt ved hjælp af en formel at finde en Read more

Alternativ til LOPSLAG
Alternativ til LOPSLAG

Findes der er et bedre alternativ til LOPSLAG? Ja! For selvom LOPSLAG er en fantastisk funktion i Excel, så har Read more

Valutaeffekt i excel

Ønsker du at beregne valutaeffekt i Excel? Hvis ja, så læs med herunde og følg den simple trin-for-trin guide. Valutaeffekt Read more

Kolonne overskrift ved print

Ønsker du at få en kolonne overskrift ved print? Så læs med herunder hvor du med hjælp fra en nem Read more

Tilpas print i Excel

Tilpas print i Excel - find en guide herunder. Som excelarksfabrikant skal du huske at ikke alle måske er lige Read more

Del denne:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *